1. Do hangáru
  2. /
  3. Novinky
  4. /
  5. Blog
  6. /
  7. RC dron Syma X8W...

RC dron Syma X8W FPV

autor: | Led 4, 2022 | Blog | 0 komentářů

Drony jsou dnes již nedílnou součástí naší oblohy. Slouží hlavně ke snímání panoramatických záběrů, ale mohou fungovat i jako nenápadní špióni. RC dron Syma X8W FVP patří mezi střední třídu dronů, které se využívají spíše ke hraní, než-li k profesionálním účelům. I přesto ale vyniká i několika vlastnostmi, které by jistě ocenili i profesionální filmaři. Patří mezi ně jak extrémní stabilita při letu, tak i poměrně vysoká odolnost těla, které je vyrobeno z lehké plastu. Navíc je schopen provádět i různé akrobatické kousky. Dá se používat jak ve venkovních prostorách, tak i v interiéru.

Velikost

Stejně jako jeho bratříček X8, tak i RC dron Syma X8W FPV je poměrně rozměrný. Měří 50 × 50 × 19 cm, což z něj dělá helikoptéru většího typu. Samotná velikost přispívá ke stabilitě, ale zároveň má i negativní stránky. Hlavně ve stísněnějších prostorách tak může mít dron menší potíže. To se netýká pouze malých místností, ale problémy mohou také nastat při manévrování mezi stromy či budovami postavenými blízko u sebe. Ovšem ani v případě menší kolize by se neměl dron zásadněji poškodit. A to hlavně pevnému tělu.

Způsob ovládání

Na rozdíl od mnoha jiných typů dronů, tento model se neovládá pomocí tabletu ani mobilního telefonu, ale speciálním ovládacím panelem. To může na první pohled vypadat jako negativum, ale rozhodně tomu tak není. Ovládání je intuitivní a zcela přesné. Je koncipováno tak, aby se s řízením helikoptéry dokázal vypořádat i naprostý laik. Součástí dálkového ovládače je i speciální tlačítko určené pro akrobacii v úhlu 360 stupňů, což je u levnějších dronů unikát. Díky 2.4Ghz vysílači lze mít drona dokonale pod kontrolou i při těch nejkrkolomnějších akrobatických kouscích. Dosah vysílače je 150 m.

Snímání obrazu

Nedílnou součástí drona Syma X8W je i wifi kamera. Ta je schopna v reálném čase posílat obraz nejen do displeje na dálkovém ovládači, ale také do tabletu či chytrého telefonu. Dron umí také zprostředkovat živé video, které zvládne zároveň nahrát na disk. Kamera je navíc schopna pořizovat i fotografie okolí. Tato vlastnost se hodí například na výletě, kdy pár hezkých snímků přírody z vrchu, ale zároveň se nám nechce vláčet někam do kopce.

Doba letu

Průměrná doba letu se u Symy X8W pohybuje okolo patnácti minut, což je u levnějších typů dronů zlatý střed. Jedná se však o průměrná čísla. Při provádění různých akrobatických prvků či rychlých přeletů se samozřejmě celkový čas drona ve vzduchu ještě snižuje. Jakmile baterii dojde šťáva, je potřeba ji dobít. Samotné dobíjení trvá zhruba 200 minut.

Létání v noci

Syma X8W je rovněž vybavena malými LED diodami. Ty nemají pouze roli ozdobnou, ale fungují jako noční osvětlení. Díky tomuto prvku je možné, samozřejmě s menšími omezeními, používat dron i ve tmě.

Souhrn

Při ceně, která se pohybuje okolo 3000,- Kč, patří RC dron Syma X8W FPV ve své kategorii spíše k dražším modelům. Disponuje však mnoha pozitivy, díky kterým se vyplatí v tomto případě sáhnout trochu hlouběji do kapsy. Jedná se o velmi odolný dron, který vyniká hlavně svými letovými vlastnostmi, které jsou na skutečně vysoké úrovni. Co se týče akrobacie, ve své třídě nemá konkurenci. Dopomáhá k tomu i speciální dálkový ovládač, který díky silnému vysílači dokáže udržet dron zcela pod kontrolou, a to až do vzdálenosti 150m. Akrobatické kousky však silně vyčerpávají baterii, která i při plynulém pomalejším letu vydrží maximálně 15 minut, což je ale standard. Stejně tak standardní je i doba dobíjení trvající okolo 200 minut. RC dron Syma X8W FPV není stroj určený pro profesionály, ale jedná se spíše o hračku, kterou ocení nejen děti, ale také jejich tatínci.

Comments

0 komentáøù

Pøidat komentáø

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Related posts

404 - Nenalezeno

Nenašli jsme nic, co by odpovídalo vašemu hledání. Zkuste upřesnit hledání nebo využijte hlavní menu k navigaci na webu.

X